Links naar interessante sites, artikelen, video's etc.

Cauberg Huygen Raadgevende Ingenieurs

Website Cauberg Huygen Raadgevende Ingenieurs.

AvEPA

De Associatie van Energie Prestatie Adviesuers (AvEPA) zet zich in voor energiebesparing in gebouwen, de ontwikkeling van het Energie Prestatie Advies en hoogwaardige Energie Prestatie Certificering van gebouwen en woningen.

Antwoord voor bedrijven

Antwoord voor bedrijven maakt informatie van de overheid voor ondernemers beter toegankelijk. U ziet in één oogopslag wat moet, wat mag en wat kan, zoals vergunningen en vereisten, wetten en regels, belastingen en subsidies.

BrandVeilig.com

Naar aanleiding van de brand in Hoofddorp waarbij 13 tussenwoningen zwaar werden beschadigd, hebben WBV Ymere en de Gem. Haarlemmermeer een informatieve video ontwikkeld.

Dakscan

Dakscan is een dochter van Dakwacht en maakt vanuit een vliegtuigje thermografische beelden van daken.

Subsidies voor isolatie 

Er zijn in Nederland verschillende subsidieregelingen voor het isoleren en verduurzamen van woningen.  Dit geldt voor bestaande woningen is voor de particuliere woningbezitter. Kijk op de website van het RVO voor de laatste regelingen en mogelijkheden om subsidie aan te vragen. 

Energiebesparingsverkenner

De Energiebesparingsverkenner laat u in enkele stappen de energiebesparingsmogelijkheden van een woning zien, en berekent meteen uw financiële voordeel. Dat kan voor individuele woningeigenaren interessant zijn, maar bijvoorbeeld ook voor woningcorporaties of een vereniging van eigenaren.

Energieonderzoek Centrum Nederland

ECN richt zich met het energieonderzoek op een duurzame energievoorziening: een veilige, efficiënte, betrouwbare en milieuvriendelijke energievoorziening. In opdracht van overheid en bedrijfsleven ontwikkelt ECN hiervoor kennis en technologieën.

Meerjarenafspraken

De meerjarenafspraken energie-efficiency (MJA's) zijn overeenkomsten tussen de overheid en bedrijven en instellingen over het effectiever en efficiënter inzetten van energie.

Stichting Energie Prestatie Keur

De Stichting Energie Prestatie Keur is een onafhankelijke organisatie, die het gebruik van energiezuinige, schone en doelmatige verwarmingstoestellen, warmwatertoestellen en andere duurzame-energierelevante installatieproducten, zoals zonne-energie en warmteterugwinapparatuur, stimuleert.