De Bouwrups

voor een optimale geluiden luchtdichte aansluiting
Door zijn onbrandbare kern van steenwol biedt de Bouwrups een optimale brandveiligheid en staat hij garant voor een lucht- en geluidsdichte aansluiting. De Bouwrups bestaat uit een kern van vervormbare steenwol, opgesloten in een gewapende aluminiumen membraanfolie. De folie en het steenwol zijn verlijmd tot een volledig gesloten ‘rups’ met brede uitlopende vleugels. Deze zijvleugels maken het mogelijk de rups onder in alle omstandigheden snel en eenvoudig te bevestigen. De in de lengterichting aangebrachte onder- en bovenfolies zorgen voor een passende langs verbinding tussen de Bouwrupsen. Op verzoek is het mogelijk in de zijflappen extra afsluitende neopreen rubbers aan te brengen. Omdat de Bouwrups volledig geprefabriceerd en op maat wordt aangeleverd in werkende lengtes van 90 cm, wordt het bouwproces aanzienlijk versneld.

Afhankelijk van het bouwdetail is de Bouwrups uitgevoerd als vierkant, rechthoek of in een segmentvorm en toepasbaar bij alle veelvoorkomende aansluitingen. Afhankelijk van de plaats van de aansluiting zijn voor het dak de Nokrups, de Spouwrups, de Topgevelrups en de Dakvoetrups ontwikkeld.

De productvoordelen
Productvoordelen zijn: Snel en eenvoudig te monteren; een kern van onbrandbaar steenwol; luchtdichte aansluitingen die de isolatiewaarde waarborgen; uitermate geluidwerend,dampwerend en waterdicht.

Eigenschappen van steenwol
Het toegepaste steenwol is onbrandbaar, bij brand ontstaat nauwelijks rookontwikkeling en komen geen giftige gassen vrij; het is waterafstotend, niet-hygroscopisch en niet-capillair. Steenwol is een isolatie met een dampdiffusieweerstand μ ≤ 1,3; Het steenwol is geluidsisolerend en heeft een uitstekende geluidabsorberende eigenschappen. Het materiaal is chemisch neutraal en veroorzaakt of bevordert geen corrosie en is volledig recyclebaar. Steenwol bestaat voor 40% uit gerecycled steenwolmateriaal, is vormvast en niet onderhevig aan krimp of uitzetting;